Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Det er i år 30 år siden en ung trio fra Tromsø platedebuterte som en 4AD-lydende hemmelighet på et belgisk selskap. Bel Canto satte momentant nye standarder for poporientert elektronisk musikk i Europa.

 

Fem år senere var Geir Jenssen blitt Biosphere, og de to gjenværende opplevde at Bel Canto var blitt toppen av poppen i Norge. «Bra til å være norsk» hadde fått sine første grovkalibrede skudd for baugen.

 

Vokalist Anneli Drecker fikk ut to soloalbum med typisk Bel Canto-pop i løpet av bandets oppløsninger, 2000 og 2005. Før den tid hadde hun og bandet indie-musikken inn i Warner/Atlantic, før de flyttet til EMI, som også tok hånd om solodebuten.

 

Deretter skulle ti år gå før Anneli Drecker startet en ny solokarriere. På den ene siden fikk vi se Warner og EMI slått sammen og oppdelt i nye konstellasjoner, mens Anneli Drecker og hennes independent spirit fant veien til Rune Grammofon.

 

Det var gått ti år siden sist album da hun ga ut Rocks & Straws (24.04.2015). Hos Rune Grammofon har Drecker fått rom for det storslagne. Hennes stemme har beholdt ungdommelig klang og mot, men det står seg uendelig mye sterkere foran et poprock-instrument som Nordnorsk Opera og Symfoniorkester i Sindre Hotvedts arrangementer.

 

Nå er det gått knapt to år mellom albumene. I en alder av 48 år begår komponisten, pianisten, syntheren og vokalisten Drecker sitt sterkeste album. Med hjelp av Arvid Hanssens dikt i Roy-Frode Løvlands oversettelser står Revelation For Personal Use på høyde med det beste fra Peter Gabriel og Kate Bush, inkludert egenarten.

30 År Som Plateartist

ALBUM • DIGI • CD • VINYL

ANNELI DRECKERRevelation For Personal Use (VINYL m/CD) (CD)

ROCK, ALTERNATIVE, POP

Slipp: 31.03.2017

Anneli Marian Drecker (48) fra Tromsø

Band: Anneli Drecker (vokal, piano, tangenter), Eivind Aarset (gitar), Rune Arnesen (trommer), Nordnorsk Opera og Symfoniorkester

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Kjell Kalleklev Management

•Label: Rune Grammofon 

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)

Foto: Stian Andersen (Kalleklev Management)