Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Rekomandert Post Punk

VINYL • 10" • EP

Barren Womb er en norsk/finsk duo fra Trondheim som leker seg i Motorpsychos gamle fotspor. Det er med andre ord inderlig og hard, riffbasert skranglerock, ofte med imponerende tette arrangementer.

 

I fjor brakte det duoen på europaturnéer, både sammen med Hymn, og som support for Entombed A.D. og Voivod. De har gjort alle de “riktige” festivalene, Øya, Bukta, to ganger Pstereo og tre ganger Trondheim Calling, samt 2015s årgang av SXSW og en USA-turné med amerikanske Grizzlor. Da hadde de sitt andre album i bagasjen, Nique Everything, som må kunne kalles et funn for alle som liker Motorpsycho og Soup, gjerne også Spidergawd.

 

Så gjør Barren Womb dette: Crown Control er en fem spors akustisk EP. Her er el-gitaren mest for lydkulisse å regne, mens banjo dominerer mer enn trommene. Enkelte pålegg er det dog blittt, og det blir hardt og elektrisk nok mot slutten. Det er likevel fristende å sammenligne med Motorpsychos country-alias The Tussler Society, men Barren Womb dyrker en egenart de kan være stolte av.

BARREN WOMBCrown Control

(VINYL 10")

ALTERNATIVE, ROCK, PUNK, 

METAL, THRASH, FOLK

Slipp: 21.04.2017

Norsk/finsk duo/band, Trondheim.

Band: Timo Silvola (vokal, trommer, banjo), Tony Gonzahl (vokal, gitar)

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Booking: Feniks Willamo, Fullsteam (Finland), Keijo K.O. Niinimaa, Max Mana (øvrig)

•Promo: Vibeke Hay Wold, Hay Agency

•Label: All Good Clean Records

•Distribusjon: All Good Clean Records (fysisk), Record Union (digital)

Det hviler en ånd av «finsk fjernsynsteater» over Crown Control, en tanke som nødvendigvis biter seg fast med videoen Hanna Fauske har regissert til låten Freak Flag. Den er enkel på utrolig mange måter, og ekkel på enda flere, men absolutt ikke på noen uspiselig måte. Bare relativt. Må sees.

Crown Control er ikke noen knall-EP ved første lytt, men den er svært meningsfylt. Med Barren Womb er det lett å nyte seg blind på det musikalske, og balansen mellom det sofistikerte og det aggressive. Det akustiske fokuset makter å understreke duoens kanskje største fortrinn; Her er det bitende sarkastisk humor som bærer sterke beskjeder. Bannskap sitter løst, men i motsetning til dannelsens idealer, representerer banning her det intelligente ordvalg. Kontrastene er slagferdige.

 

Utgivelsen begrenser seg til 250 eksemplarer på mellomstor vinyl, hvorav de første hundre eksemplarene er håndnummererte og vedlagt signert vedlegg med tekstene.