Digitale Spor i Vinyl

Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Ingrid Olava har bare gitt ut spredte digitale drypp siden 2013. Nå er de samlet på vinyl.

Ingrid Olava Brænd Eriksen var hele platebransjens yndling på by:Larm 2008 med singel på radio og debutalbum i trykken. Spellemann-nominasjoner, det store Statoil-stipendet 2010, så kom nedturen.

 

Merkelig nok kom samtidig også den store kunsten. Ingrid Olavas integritet vokste. Hun er blitt en naturlig artist å trekke til det beste flygelet i mils omkrets. Til det beste cello-ensemblet i kvins minne. Til å gå i front for å hylle de største. Til å skape oppmerksomhet rundt en veldedig aksjon. Til å holde konsert i Operaen. En gang til.

 

Ingrid Olava har ikke spilt inn et album siden mesterstykket Summer House i 2013, det tredje albumet, hennes første som ikke gikk topp ti. Siden har hun gitt ut singler og EP-er digitalt på sitt eget selskap Daring Viola Records via Phonofile. Nå har hun samlet hovedtyngden av disse på et vinylalbum som er blitt hennes selvtitulerte.  

 

Her er den digitale EP-en Hekt fra 2016 med sporene «Hekt», «Younger Now» og «Ugjenkjennelig». De medvirkende er Andreas Ulvo, Erland Dahlen, Sjur Miljeteig og Erik Arvinder. Samme lag er også med på singelen «From Up Here», som er ny av året, og på singelen «Jupiter» fra i fjor.

 

Resten av albumet utgjøres av den opprinnelig digitale EP-en Symfoniske Favoritter fra 2016. Ingrid Olava framfører «Lomnæsvisa» av Alf Prøysen og Robert Normann sammen med Kringkastingsorkesteret, og to låter med gruppen Cellolyd: Det er Brænd Eriksens egen «Faenskapsvalsen» og hennes nye versjon av Joachim Nielsens «Her Kommer Vinteren», ikke den tidlige versjonen alene med stemme og piano.

 

I utgangspunktet skulle dette lyde som hummer og kanari. Det gjør vel egentlig også det. Her legges ingen skjul på at det er “B-sides and rarities” — på en måte. Men det passer da så forbanna godt sammen! Det er jo Ingrid Olava! Derav også tittelen.

 

Mest av alt passer lydbildene her så mye bedre på vinyl. Da gjør det ikke at baksiden preges av fire digital-singlecover som illustrasjoner, eller at forsiden er coverdesignet som Hekt-coveret er utsnitt av.

 

Så plateselskapet er altså hennes eget. Utgivelsen er ikke lisensiert til Universal som de to foregående. Distributøren er apostlenes hester. Markedsføringen er jungeltelegrafen. Dessuten har Ingrid Olava endelig fått egen YouTube-kanal, husk for all del å klikke på «abonnere».

 

Fredag 28.04.2017 la ballade.no ut et godt intervju med Ingrid Olava om endringene i hennes karriere. Lørdag 29.04.2017 klokken 14 feirer Ingrid Olava slippet av det selvtitulerte vinyl-albumet i platebaren Big Dipper i Møllergata i Oslo.

ALBUM • VINYL

INGRID OLAVA — Ingrid Olava

(VINYL)

AC, ALTERNATIVE, POP, 

SINGER/SONGWRITER

Slipp: 28.04.2017

Ingrid Olava Brænd Eriksen (36) kommer fra Lillehammer, men bor i Oslo.

 

Albumet Ingrid Olava inneholder singler og EP-er som er utgitt digitalt det siste året.

Band: Ingrid Olava Brænd Eriksen (piano, sang), Andreas Ulvo (tangenter), Erland Dahlen (trommer, perkusjon), Sjur Miljeteig (trompet) og Erik Arvinder (strykere), Kringkastingsorkesteret, Ingar Bergby (dirigent), Kristine Solberg, Liv Opdal, Einar Halle, Tove Erikstad, Kaja Fjellberg Pettersen, Lisa Holstad (Cellolyd)

 

Produsent: Ingrid Olava Brænd Eriksen, Sjur Miljeteig, Peder Kjellsby, Bjarne Stensli, Halldor Krogh

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloud

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: Ottar Schanke Eikum, Nordic Live

•Promo: Lars Tefre Baade, The Oslo Way

•Utgiver: Ingrid Olava Brænd Eriksen, Daring Viola AS

•Label: Daring Viola Records

•Distribusjon: Egen (fysisk), Phonofile (digital)

BILDET: Ingrid Olava cover art.