Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Progresjon Og Framgang

Magic Pie fra Moss ga ut sitt første album i 2005. Det fjerde, King For A Day (2015) ble det første på vinyl. Nå er også de tre første endelig ute på vinyl. Det er en begivenhet av internasjonalt format. Østfoldingene følges nemlig nøye fra hele verden av svorne fans av en bestemt sjanger: Progrock.

RETRO • KATALOG • VINYL

«Progressiv rock», «prog» blant kjennere, få sjangre er så til de grader mye mindre mystiske enn sitt rykte. Sjangeren forbindes mest med band som Pink Floyd, King Crimson, Rush, Yes, Genesis, Marillion og Jethro Tull.

Storhetstiden var på 1970-tallet. Når sjangren har en ny vår i vårt århundre, er det lett å tro at målgruppen er den samme gamle, altså en liten nisje. Det er ganske synd, for dette er inspirerende musikk som blander fengende og tøff rhythm and blues (med hythm og lues), britisk heavy metal og den langtrukne, smektende symfoniske rocken med tidvis rått funky jazzrock/fusion. 

MAGIC PIE

Motions Of Desire (RE-2005)*

Circus Of Life (RE-2007)*

The Suffering Joy (RE-2011)**

(VINYL)

ROCK, PROGROCK, CLASSIC ROCK, 

SYMPHONIC ROCK, HARDROCK

Slipp: 31.03.2017

Band: Allan Olsen* (vokal), Kim Stenberg (gitar, vokal), Eirik Hansen (vokal, gitar), Lars Petter Holstad (bass, vokal), Jan T. Johannessen (trommer, perkusjon), Gilbert Marshall (tangenter, vokal), Eiríkur Hauksson** (vokal, gitar, keyboard)

Produsent: Kim Stenberg

Streaming: TidalSpotifyApple MusicBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Management: Jan T. Johannessen

•Booking: Erling Midtstue, Eirik Hansen

•Promo: Martin, Karisma Records og Eirikur Hauksson, Magic Pie

•Label: Karisma Records

•Distribusjon: Border Music (fysisk), Phonofile (digital)

Magic Pie har i seg alle elementene det ganske så strenge og analytiske prog-segmentet forventer. Østfoldingene gjør det så lekkert og lekent, at nye generasjoner instrumentalister og sangere kan la seg inspirere.

Det er en svært erfaren gjeng musikere som utgjør dette ufortjent «hemmelige» bandet. På sine to seneste album har de hatt et kjent ansikt som tekstforfatter, keyboardist, gitarist og vokalist i Eirikur Hauksson. Den allsidige sarpingen fra Island er imidlertid en av mange stemmer i Magic Pie, som aldri høres så ungdommelig ut som når vokalharmoniene bretter seg ut i fire–fem stemmer.

De ihuga prog-elskerne ser de lange låtene som sjangrens fremste kjennetegn. Som i klassiske verk kan man snakke om å «utvikle» tema gjennom «progresjoner». Altså prog. Derfor snakker man også gjerne om «symfonisk rock» i samme åndedrag som prog. Her gjør Magic Pie det sterkt. Enda sterkere blir det når de går på scenen med det lengste verket fra hvert av sine fire album på to konserter i mai.

På disse albumene er det også mer enn nok vakker og spennende popmusikk for det brede publikum som sverger til for eksempel Bon Jovi og den «pene» hardrocken. Allerede med tittellåten på debutalbumet har de begått en uimotståelig låt som minner om det beste fra Coldplay, Muse og U2. Sjekk for all del Motions Of Desire på Tidal, Spotify eller Apple music.

Sammen med det ferskeste albumet lanseres også de tre gjenutgivelsene i en samleboks av tre i opplag på 100. Magic Pie jobber også med nytt album de forventer slippklart i løpet av et års tid.

Magic Pie gjør ikke konserter hver uke, og de kommer til å spille mest i Norge i år. Flere datoer har allerede tatt plass på bandets nye forsidebilde på Facebook.