ALBUM • DIGI • CD

Jazzbassisten Og Kreftene

Eivind Opsvik (44) fra Oslo er sønn av en interiørdesigner og jazzsaksofonist. Selv spiller han bass, lap steel, tangenter og trommer. Han har holdt til i Brooklyn, New York, nesten halve livet. Der han har fått med seg sidemenn fra øverste hylle. I tillegg er Opsvik etablert som etterspurt studiomusiker.

 

Overseas V rekker han over store deler av den moderne jazzen, fra post-bop via jazzrock nær innpå fusion til frijazz/impro, fra stemninger via grooves til dissonant polyrytmikk i albumets progrock-jazzer, First Challenge On The Road.

 

Eivind Opsvik lykkes i å gi instrumentene nye roller, slik at de bryter opp lydbildet og samtidig holder det sammen på nye måter. Han bruker tidsspennet som middel til å formidle meningene med måten å eksperimentere på. Det krever sin etablerte jazztilhenger. Det tilfredsstiller ikke dem som krever fokus på melodi.

 

I det en av albumets mange korte komposisjoner begynner å minne om Chick Corea Elektric Band, bryter instrumentene løs i helt andre improvisasjonsretninger. Som regel høres slik jazz mest ut som kakafonisk kaos, men Opsviks komposisjoner har slikt driv, at utskuddene pent legger seg i bane og dreier seg om den felles musikalske idéverden.

EIVIND OPSVIKOverseas V

(VINYL) (CD)

JAZZ

Slipp: 31.03.2017

Eivind Opsvik (f. 1973) Oslo, bor i Brooklyn, NYC, USA

Band: Eivind Opsvik (bass), Brandon Seabrook (gitar), Tony Malaby (tenorsaksofon), Kenny Wollesen (trommer, perkusjon), Jacob Sacks (piano, orgel)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookTwitter

 

•Label: Loyal Label

•Distribusjon: Musikklosen (fysisk), CD Baby (digital)