Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Trondheim Det Nye California

ALBUM • DIGI  • VINYL m/CD

Enten du søker den fordringsløse lyden
av norsk radio eller inderlig fordypning i musikken, Sugarfoot fra Trondheim leverer et utrolig femtealbum.

Øyvind Holm og Hogne Galåen startet Sugarfoot etter syv år og fire album psykedelisk pop i bandet Deleted Waveform Gatherings. Spillegleden har vokst, og etter fem år med Sugarfoot er det femte albumet klart.

Bandet var fra starten et A-lag i Trondheims indiemiljø. Holms gamle keyboardist fra Dipsomaniacs, Thomas Henriksen ble med. Roar Øien fra Too Far Gone på steelgitar, Motorpsychos Bent Sæther på bass og dennes Tussler-kollega Even Granås på trommer var midt i blinken for retningen Holm og Galåen siktet.

Utgangspunktet for Sugarfoot var country og folkrock, men på dette femte albumet er blandingen av southern rock og west coast til de grader til stede, at tankene går vel så mye til Motorpsychos album Phanerothyme (2001) og 1990-talls Dan Fogelberg som til Tom Petty og Eagles.

 

Særlig åpningslåten «The Nightingale» kan få en til å tenke på «Go To California» (Motorpsycho), men også Yes «Roundabout». På «Mighty Pharaoh» blander også The Doors seg inn i minneboka. Man vil selvsagt sitte igjen med anerkjennende nikk til Sugarfoot. Det er en ekstrem kvalitetstest de består.

Gjennomgående er karakteristiske instrumenter som Wurlitzer-piano og wah-gitar like sentralt i lydbildet som steelgitar, noe som skaper både originalitet og kryssende assosiasjonskilder.

 

Det aller beste med et band som Sugarfoot er selvsagt ikke kvalitetene man kan diskutere til man blir blå, men hvor engasjerende det låter helt av seg selv.

Lyst til å høre på noe hyggelig, dette høres hyggelig ut.

Noe spennende, dette høres spennende.

Pent? — Ja!

Styggt? — Det også.

Styggpent? — Gjett om!

Radiovennlig? — Ja, jøss.

 

Det er flinkt og rufsete. Både skjønn harmonisang og disharmonisk vokalisering er representert langs veien. Varierte inntrykk korter ned reisetiden. Man kan bli paff av at sistelåta som plutselig ble avløst av stillhet faktisk varte et kvarter.

Sugarfoot uttrykker både country, rock og blues med største troverdighet, både hver for seg og i ulike blandinger. Mainstream og alternativ strikker en sømløs form som kan varme musikalske hjerter på alt fra hardrockfestival til dans på lokalet.

Vi havner i kryssild mellom California-surf og Texas-cowboy. Vi er utsatt for crossover-effekter; Dette er spiselig for flere enn de vil tro om hverandre.

SUGARFOOTThe Santa Ana

(VINYL 2LP m/CD)

(VINYL 2LP ltd. m/fotofolder m/CD)

 

ROCK, SOUTHERN ROCK,

BLUES/COUNTRY

 

Slipp: 26.05.2017

(Ute digitalt siden 19.05.2017)

Band: Øyvind Holm (vokal, gitarer), Hogne Galåen (vokal, gitarer), Even Granås (trommer, kor), Bent Sæther (bass, kor), Roar Øien (pedalsteel), Thomas Henriksen (orgel, piano)

 

Produsent: Sugarfoot, Dave Raphael

 

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

 

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

 

•Booking: Eirik Søreide, Polar Artist

•Label: Crispin Glover Records

•Distribusjon: Musikkoperatørene (fysisk), Phonofile (digital)