Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Retro Håp Og Kjærlighet

SINGEL • VINYL • 7"

Enhver trend er som regel en ny retro. Første singel på vei mot album nummer to bærer gode bud om at  Oslo-bandet This Sect kan komme til å sette en ny trend i norsk rock.

De seks karene i This Sect gjør akkurat som de vil. De skjuler ingen inspirasjoner. Her lyser det gjennom. Dermed vinner de publikum som fikk ungdommen definert av The Cure, Talking Heads og et ungt U2.

 

Som utilsiktet bonus får de med seg en rekke inderlige musikkelskere fra mellomtiden. Når de samler to digitale singler på ei syv-tommers vinylskive, gir de frysninger til fans av Tori Amos og Lana Del Rey; Tenk om Tori Amos var et engelsk rockeband.

 

Nå er «Nil And Void» og «Pink In Red» to svært forskjellige spor. Som låter er de to nye sider ved bandet, nye siden debutalbumet Shake The Curse (2014). Nærmest punk-idealene er «Nil And Void», som var første ut som digital singel. Her er inspirasjonen fra The Cure så tydelig, at The Sect skaper klarhet i hva som ligger i «post-punk» og «post-rock», mens de i samme utpust postlegger også The Cures goth.

 

Tre minutter er i overkant for punk, men posten går ikke treigt av den grunn. Når «Pink In Red» strekker seg til fem minutter, er det for å strekke ut nytelsen. This Sect har en poengtert tilnærmelse til både melodi, rytme og harmonier. En tidløs synthlyd veksler med lead-gitar om andre- og tredjestemme, og det føles umiddelbart og forsterkende på alt musikk handler om i ytterste konsekvens: følelser.

 

«Pink In Red» strekker seg også over tid med sine referanser. Samtidig som tre tiårs engelsk indierock ligger som overbygning, postvesener som altså The Cure, Joy Division, The Smiths, skjærer popgrepene igjennom. The Sect vrir seg unna 1980-talls merkelapper som «synth» og «deppe-rock». Nye og gamle fans av U2, Ultravox og Talking Heads har mye å glede seg over her.

 

Dette blir ny trend. Det avgjøres først og fremst av at «generasjon X» er på vei mot toppen av kjøpekraft. De må bare få vite om This Sect. Slik skapes ny retro. Smak på paradokset: «Ny» og «retro» i samme begrep. Det er så å si umulig å skape nye trender i innhold. Innholdet må ha gjenkjennelsesfaktor.

 

Nå er også kanalen en ny retro, vinyl, og det er langt på vei målgruppen 16–19 år som fører an der allerede. Da skal veien være kort fra mammas gamle The Cure-plater til The Sects nye singel — og vise versa.

THIS SECT — Nil And Void / Pink In Red

(VINYL PINK singel 7”)

ALTERNATIVE, POST-PUNK

POST-ROCK, POST-GOTH

(Utgitt digitalt 05.05.2017 og 19.05.2019)

 

  • Oslo-bandet This Sect spiller på dobbeltbetydningen av «en sekt» og verbet «å dissekere».

  • Med en besetning på seks, er This Sect uvanlig stort for punk-sjangeren, men den andre singelen på denne syv-tommeren, «Pink In Red», er også mye lengre enn punk-låter med sine 4:58, og ligger nærmere både U2, Ultravox og Talking Heads i sjanger.

  • «Nil And Void» ble først utgitt som digital singel 5. mai, og er mer tro mot punk-idealer, om enn i nærmere slektskap til The Cure.

  • This Sect har tatt en annen retning etter debutalbumt Shake The Curse (2014), og kan komme til å skape en ny retro, altså trend.

 

Band: Are Bøhm (synthesizer), Klaus Kristensen (trommer), Gøran Karlsvik (vokal), Ole Andreas Hagen (gitar), Thomas Alkärr (gitar), Øystein H. Horgmo (bass)

Streaming: TidalSpotifyApple MusicSoundCloudBandcamp

Internett: HjemmesideYouTubeFacebookInstagramTwitter

•Booking: This Sect

•Promo: Diger Distro

•Utgiver: This Sect

•Label: Sect Appeal

•Distribusjon: Diger Distro (fysisk), Indie Distribution/Believe Digital (digital)