Glutton-hele-bandet.JPG
 

Trioen Glutton ga nylig ut sitt tredje album, Eating Music. I bakgården serverte den et par episke stykker feit bluesrock med psykedelisk marinade.

Mange band prøver å maskere progrockens utspring i blues. Skylden og æren tilfaller selvsagt Robert Fripp/King Crimson.

Glutton løfter bluesen som en pilar som holder oppe det spennet som skaper det progressive spillerommet. I lengre strekk rendyrker de den psykedeliske bluesen, og gjenskaper mye av trøkket fra energikilden Jimi Hendrix.

Vinylkjeller
Eivind Ørevik Aadland har åpenbare svakheter som vokalist, og de behersker han som et eget instrument, som uanstrengt holder bærebjelkene oppe, og skaper styrke og egenart i innovative grep.

Derfor skal Glutton trekkes opp av samme hatt som BigBang på sitt mest episke, og Motorpsycho på sitt minst eksperimentelle. Det kan nærmest virke som at denne trioen har vokst opp i samme psykedeliske obskure vinylkjeller som Snah, Bent og Gebhardt.

Progkjeller Bakgårdskonsert

LahestanElectrond Glutton Dromedar

Lørdag 29.06.2019

 

GLUTTON (Oslo og Bergen, nå Oslo): Ola Mile Bruland (bass), Eirik Ørevik Aadland (gitar, vokal), Jonas Eide Hollund (trommer, vokal)

Aktuelt album: Eating Music (24.05.2019) uke 21

GLUTTON-EatingMusic.jpg

TidalDeezerSpotifyApple

www.gluttonband.com

SoundcloudBandcampSongkick

FacebookYoutubeInstagramTwitter

Sted: Kulturhuset Hausmania, Oslo (Facebook-event)

Arrangør: Progkjeller (FacebookInstagram) og Sørkomfort

Grillstykker

For ordens skyld: I denne rocken betyr «episk» verken mer eller mindre enn «lang», selv om man hører at verkene har flere satser. Glutton framførte to av sine «låter», som de sier det selv. Det er en sjanger beryktet for humor og selvironi. Mange opplevde det nok som ti «låter», og skylden og æren tilfaller selvsagt prog.

Glutton serverer som bandnavnet lover, noe å bite i; Mye, godt og variert, mens enkelte ingredienser kan bli for sterkt for noen. Her får vi skikkelige grillstykker, fulle av energi, og med mange smaksfasetter. Det er noe av nøkkelen til det progressive i progrocken. Om det er vegan-vennlig tas det ikke stilling til her. 

 
Alle konserter dette arrangement:
Lahestan3.JPG
Electrond01.JPG
Glutton-33.JPG
Dromedar-15.JPG