«Ned fra taket i Oslo Spektrum»

Spellemann 2015: Tommy Tee & TP Allstars Takin Ova ned fra taket i Oslo Spektrum.

Hit Awards 1998: Tommy Tee & TP Allstars Takin Ova ned fra taket i Oslo Spektrum.

Tommy Tee fikk hedersprisen under Spellemann 2015. Hans gamle hip hop-kolleger kvitterte med reprise på det brutale gjennombruddet i TV2.

 

Spellemannprisen vendte tilbake til Oslo Spektrum i 2016. Det gjorde også TP All–stars, som gjorde ære på kveldens siste prisvinner. Utdelingen av Spellemann for 2015 kulminerte med Hedersprisen, som for første gang gikk til en representant for hip hop.

 

Tommy Tee var en hip hop–pionér i Skandinavisk målestokk. En av milepælene var «angrepet» på Hit Awards 1998, da han sammen med sine norske TP All-stars og Scandalnavia rappellerte ned fra taket i Oslo Spektrum. Det var da hip hop og rap–musikk ble «myndig» her nord.

 

Coolio hadde opptrådt samme kveld, men måtte tilbake på scenen da han hørte hva som stod på. Han gjorde ikke mer av seg enn å bevege seg til rytmen og gi anerkjennende nikk og vink til sine skandinaviske kolleger. Han bare måtte være der det skjedde. 

 

Det har gått 17 og et halvt år, og rap og hip hop har vokst både i størrelse, omsetning og crossover. Tommy Tee gir sjelden ut musikk i eget navn, men har ikke giret ned takten, verken som utøver, utgiver eller produsent.

 

«Sir TP» var en særdeles populær prisvinner. Han ble hedret med en kavalkade fra NRK-arkiver og fra den store dagen i 1998 på TV2. Da han avrundet takketalen, tok helikopterlydene over. TP All-stars kom på ny ned fra taket i Oslo Spektrum. Takin Ova ble på ny et overraskende høydepunkt i et ellers mainstream show.