Signe Eide 3- Foto Mona Ulriche Schanche

Genial Duo

ALBUM • VINYL • DIGITAL

UKE 07
ALPINE THOSE MYRIADS Visions & Disorders | album | slippinfo

BARREN WOMB — Old Money | New Lows

(VINYL) (Digital)

 

ALTERNATIVE, ROCK, METAL, STONER, SLUDGE

Slipp: 16.02.2018

 

Dette bandet er bare genialt! Barren Womb har noe til felles med de tre nest mest geniale band jeg oppdaget for ett til halvannet år siden — Deap Vally, Hymn og Golden Core — at de består av trommis og gitarist. Ingen bassist, men feit nok bass likevel.

 

Barren Womb står for meg som det råeste av disse. Amerikanerne i Deap Vally er nære live, men de tre norske duoene er i en annen divisjon i studio. Golden Core er allerede i eliten med alder på bare 13 og 15 år.

 

Det er ikke dermed sagt at Barren Womb skal være noen målestokk for de tre andre. De legger alle for dagen en unik musikkopplevelse. Barren Womb behersker et musikalsk spenn til å fortape seg i. Det får bare være at det båssettes som “post-grunge” og “post-punk” sammen med et helt forbanna postvesen av metal, stoner og sludge.

Det blir tullete å grunne på sjanger og stilart på Old Money / New Lows; Barren Wombs identitet ligger i temperament — det som på «godtnorsk» gjerne kalles “attitude”. Duoen leverer ingen mellomting, men mer enn dobbelt opp, minst 100% fandenivoldsk og 100% gi faen.

 

Grunnmuren er blues, og stemmeføringen ligger opptil moderne screamo, men minner mer om Motorpsycho, Tom Waits og Mojo Nixon. Ut av humoren hentes meningstunge sammenhenger —både musikalsk og verbalt. Barren Womb øser på så de vokser ut av tosomheten, og de minimerer seg selv med store doser mellomrom i lydbildet uten at det føles som mindre øs av den grunn.

 

Kombinasjonen er avsindig frigjørende å høre på, både som musikkelsker og som musiker. Fjorårets mer akustiske minialbum, Crown Control, ga en umiddelbar følelse av endelig å ha funnet noe «mer sånn som Motorpsycho». Et raid etter Nique Everything (2015) og The Sun Is Not Yellow, It’s Chicken (2014) bekreftet følelsen.

Barren Womb (Trondheim)

Tony Gonzales (Narvik)

Timo Silvola (Finland)

Band: Timo Silvola (vokal, trommer), Tony Gonzales (vokal, gitar)

Gjester: Kurt Sprenger (gitarsolo), Erik Chan og Frode Schei Rystad (doomsday horns)

Opphav: Timo Silvola, Tony Gonzales

Studio: Håkon Gebhardt (rec, mix, Das Boot Studios, Trondheim), Keijo Niinimaa (master, Chaotic Doom Cave, Turku/Åbo)

Produsent: Håkon Gebhardt

 

TidalDeezerSpotifyApple Music

HjemmesideSoundCloudBandcampBandsintown

FacebookYouTubeInstagramTwitter

 

•Management: John Frazier, Spartan Records (Seattle, WA, USA)

•Booking: Isak Harbitz, KAOS Live (Norge), Keijo K.O. Niinimaa, Max Mana (EU)

•Promo: Diger Distro og Loyal Blood Records

•Utgiver: Barren Womb (på lisens fra)

•Label: Loyal Blood Records, (Spartan Records, USA)

•Distribusjon: Diger Distro (fysisk), Record Union (digital)

 Arkiv • anmeldt: 

BWOMNL0
BWOMNL0
press to zoom
BWOMNL1
BWOMNL1
press to zoom
BWOMNL3
BWOMNL3
press to zoom
BWOMNL4
BWOMNL4
press to zoom
BWOMNL5
BWOMNL5
press to zoom
BWOMNL6
BWOMNL6
press to zoom
1/1
 
 

Gjennom det nye albumets åtte spor gir Barren Womb variasjoner så det frister til repeat. Motorpsycho vil misunne dem en genistrek som “Theory Of Anything”. Korteste “Drive-Thru Liquor Store” oser rett og slett pre-grunge; Sug på den, post-lablere. De to syv minutter lange sporene, “Slumlord Millionaire” og “Russian Handkerchief”, føles korte, og avslutter hver sin side på vinylen med å fade ut i mersmak.

 

Heldigvis er Old Money / New Lows mastret til streaming som sammenhengende album. Det er dessverre utgitt alt for mange eksempler på ensporet omgang med albumspor, slik at det torpederer sammenhengende låter. Med andre ord, en helstøpt albumopplevelse på mange måter.