GoldenCore20180914.JPG
 

Golden Core er to tenåringer, men lukk øynene; på scenen står et modent band med stålkontroll på stoner doom sludge metal.

En andektig viking-gutt resiterer et kvad. Han er i ferd med å bli voksen. Han messer som han mener hvert eneste ord. Publikum trekkes inn i gildesalen mens den elektriske støyen vokser ut av bakgrunnen. Vokslys og røkelse får selskap av maskinenes røyk, skinn og lyn.

Sunface | GOLDEN CORE | Dirt Forge

Fredag 14.09.2018

Sted: Blitz, Oslo

GOLDEN CORE: Simen Jakobsen Harstad (gitar), Johannes Thor Sandal (trommer, vokal)

Arr.: Blitz Booking, Golden Core Management

Det er umulig med det blotte øye å avgjøre alderen på karen med hettegenser og hvit gitar. Det samme gjelder hårmanken som slår som stormbølger mot ansiktet mellom trommesett og mikrofon. Du vet de er ungdom. Første låt bryter løs. Alder mister all betydning.

• Ny 7" vinyl: See You In The Shadow

“Baldrskviða” slår oss med lyn og torden. “See You In The Shadow” understrekker metalscenens lysspill. Lys skaper fravær av lys. Skygge legger motsatt side i lysflom. Lyd har samme to ansikter. Golden Core behersker kontrastene — styrer dem — skaper dem.

I salen står et forband og tørker svette — voksne gutter, lovende Sunface — smiler og gir seg ende over. Dagens headliner, velvoksne danske Dirt Forge, har «hoppet etter Wirkola» før. De er snappet opp av Golden Cores management for to konserter i Norge etter suksess på Monorama i Århus i januar 2018.

• Blogginnlegg: Doom-håpet Golden Core

Det er en utfordring å skru lyd på vokalen til Golden Core. Johannes Thor Sandal er et unikt tilskudd til sangidealene i metal med sitt aggressive saga-rop, en effektfull horror-skald på både gammelnorsk og engelsk. Publikum får full pakke selv i de tilfellene mikrofonen svikter.

 

Man hypnotiseres av trommenes løsrivelse fra rytme når Sandal utløser deres fortellerpotensial. Simen Jakobsen Harstad åpner også gitaren for større oppgaver, og skaper suggererende trance i vekselvirkningen mellom sine to tårn: et med gitarforsterker og et med bassforsterker.

 

Denne gitarhelten makter å begeistre den jevne publikummer med fotarbeidet sitt på pedalbrettet. Golden Core er like effektfullt som Jean-Michel Jarres megalomaniske projiseringer på glassfasadene til millionbyers skyskrapere. Og et par hakk mer musikalsk.

• CD og 7" vinyl:  ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ 

Det er to år siden Golden Core spilte inn sitt første album, Norwegian Stoner Machine. Det var også i storsalen på Blitzhuset i Pilestredet. One take! Nailed it! Simen fyller 14 år i oktober. Johannes Thor er 16, og startet på videregående nå i høst — musikklinja, selvfølgelig. 

Dette bandet koker over av talent, vilje og evne. Forbildenes stoner og doom metal er tilbakelagt. Golden Core er framtiden, og den er her nå!

Det er skammelig utrangt i salen. Golden Core vender tilbake til Blitz fredag 28. desember 2018 med romjulsdoom. Kryss av i kalenderen!